Pindurok élete, gondolatai és az őket körülvevő játékok

Pindur Sztorik

Vinned kell magaddal a gyereket? Így kerüld el, hogy unatkozzon!

2018. június 15. - Játékok

A nyári szünet nem mindenkinek csupa játék és mese. Sajnos sokan vagyunk úgy, hogy kénytelenek vagyunk többször-kevesebbszer magunkkal vinni a gyereket a munkahelyünkre, esetleg a nagyiéknál hagyni munkaidőben. Ilyen esetben lekötni őt egy óriási stresszfaktor, amit szeretnénk valahogy elintézni, lehetőleg minél hatékonyabban, gyorsabban és olcsóbban. Ráadásul az sem árt, hogyha a gyerekek is jól érzik magukat, nem csak mi tudjuk le a dolgot egyszerűen. Ha neked is szükséged van egy ilyen megoldásra, olvasd el a KIDDO Books foglalkoztató színezőfüzetekről szóló írásunkat!

kiddo_nagyker_banner.jpg

 

Az izraeli KIDDO Books mögött álló tervező csapat már több mint 20 éves tapasztalattal a háta mögött készít játékokat. Ezen két évtized munkája öltött testet egy igazán egyedülálló és jó minőségű színező sorozat legyártásában, melynek darabjai messze túlmutatnak önmagukon. A Magyarországon jelenleg elérhető 36 különféle típusú fejlesztő színezőfüzet között aligha találunk egyformát, valamint 3-7 éves kor között bármelyik kisfiú és kislány megtalálhatja a kedvencét.

 

Miért más, mint egy hagyományos színező?

 

Az összes minőségi KIDDO termék tanárok, dizájnerek és nyelvészek segítségével készült el, és azok jóváhagyásával került forgalomba.

 

 

Feladatokat ad. A nagyobbaknak szóló színezők mindegyike változatos feladatokkal, feladattípusokkal serkenti a gyerekek gondolkodását, melyek sikeres megoldása után jutalmul kedvük szerint színezhetik ki a képeket. A teljesség igénye nélkül választhatunk a labirintusos feladatmegoldás, a pontról-pontra és számok alapján összekötős vagy különbségkeresős típusok közül. A nagyobbaknak már az ollót (és ragasztót) is a kezükbe kell ragadni: megtalálni, kivágni és felragasztani a megfelelő matricát egy képre, majd kiszínezni a hátra lévő részeket. A kalandvágyók pedig "kaparós" varázsszínezővel hozhatják elő a képek kontúrjait színezés előtt.

 

Tanít. Az alapvető rajzkészségen, kreatív képzelőerőn kívül találhatunk olyan füzeteket, amik némileg speciálisabbak. Ilyen például az érzelmek felismerésének vagy éppen a biztonságos közlekedés elsajátítására készült darabok. Különböző képpárokon a fogalmi és/vagy tárgyi ellentétek verbális kifejezése után szabad csak elkezdeni a jutalomszínezést. 

 

Hordozható. Minden füzet a saját papírtokjában érkezik, amely nem csak nagyon szépen mutat, de tartósabbá teszi a papírlapokat, óvja az elkészült műveket és lehetővé teszi, hogy biztonsággal magunkkal vihessük bárhová. A nagyobb méretű füzetek tépőzáras tokban vannak. Egy KIDDO fejlesztő füzet tökéletes bármikor, amikor nem tudjuk, mivel kössük le a gyerkőcöt, ha várakozni kell valahol, ha odakint rossz az idő és mi mégis szeretnénk, ha hasznosan tölthetné el az idejét.

 

kicsiknek.jpg

 

Tökéletes a kicsiknek. Már 3 éves kortól egyszerűvé válhat a színezés elsajátítása, hiszen az igényes, esetenként részben előre színezett képek erőteljes és vastag vonalai és barátságos ábrái nem csak motivációt, de elegendő segítséget is nyújtanak.

 

Kihívás a nagyoknak. A Nickelodeon legkedveltebb meséinek témáira alapuló füzetek segítségével nem csak kézügyességet fejleszthetünk és gyakoroltathajuk a helyes feladatmegoldási sorrendet, de maradandót is alkothatunk. A Shimmer&Shine, Dora a felfedező, Láng a Szuperverda és a Tini Ninja Teknőcök kreatív művészszettjei csillámló, 3-dimenziós képek megalkotására is alkalmasak, amiket aztán bekeretezve dekorációként is fel tudunk használni.

 

nagyoknak.jpg

 

Mit és hogyan fejlesztenek a KIDDO füzetek?

 

  • Gazdagítja a gyerkekek képzelőerejét - nem csupán a színek világába kalauzolja el őket, de sok füzetnél nekik kell valamilyen formában kiegészíteni az ábrákat, így szabadon használhatják saját fantáziájukat is.
  • Fejleszti a vizuális észlelést és a részletek közti eligazodás képességét - vannak olyan kiadványok, amelyben végig deketívest játszva kell megtalálni egy nagy képen az elrejtett tárgyakat, alakzatokat, sőt, a labirintusból kijutós is elérhető olyan formában, ahol magából a labirintusból rajzolódik ki egy második kép is.
  • Berögzíti a sorrendben való feladatvégzést és az utasítások pontos követésére való képességet - Azon a vágós és ragasztós füzetek, amelyekből aztán 3D-s képet építhetünk, arra is megtanítanak, hogy egy művelet akkor lesz sikeres, ha betartjuk a részfeladatok elvégzésének pontos sorrendjét.
  • Fejleszti a koncentrációt, a finommotorikus készségeket és a szem-kéz koordinációt - a pontos vonalkövetés és a biztos ceruzafogás a sikeres iskolai írástanulás alapkövei, így gyermekünkkel csak jót teszünk, ha a lehető legtöbbet rajzoltatjuk, színeztetjük őt szabadidejében.

 

A cég saját gyártású Colorful World of Kiddo Books füzetei angol, a Nickelodeonos darabok pedig angol és héber nyelvű borítóval készültek el, de mindenhez készült a magyar nyelvű használati utasítás és segédlet is, ezért nem kell tartani a nyelvi problémákba való esetleges ütközéstől. A színezőlapok belseje egyáltalán nem tartalmaz szöveget, csupán az arra hivatott feladatok kapcsán használ arab számokat.

 

Válogasd ki a nektek való füzeteket a KIDDO Books importőrének oldalán!

A bejegyzés trackback címe:

https://pindursztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr4714050470

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása