Pindurok élete, gondolatai és az őket körülvevő játékok

Pindur Sztorik

Mi a világon a legnagyobb szám?:-)

Fantasztikus "gyerekszáj"-ak a vlogban

2018. április 05. - Játékok

Leteszteltük a Sam a tűzoltó quiz játékot a Liscianitól. A Lisciani cég több quiz játékot is piacra dobott már. Sam a tűzoltó neve sem ismeretlen már a gyerekek és a felnőttek számára sem. Igenis van az az időszak, amikor a gyerekek keresik a példaképeket, és Sam nagyon is szerethető, és nagyszerű példakép. Bátor, okos, és mindig mindenkit kihúz a pácból. 

A mai napon Andris - aki nagycsoportos ovis - és Stefi - aki viszont már elsős - megnézték mit tett a Liscani a dobozba. 32 darab képes feladatsor különböző típusú feladatokkal, valamint egy forgalomirányító jelzőtábla, ami jó válasz esetén hangot ad. Nagyon érdekes, mert valóban csak akkor ad hangot, ha eltalálták a gyerekek  a jó választ, így tulajdonképpen akár egyedül is játszhatnak. li55357-3.jpg A faladat megoldás során felmerült a kérdés, hogy vajon melyik is a legnagyobb szám a világon? A gyerekek válaszai megtalálhatóak a videóban! � 

Voltak számolós feladatok, és mivel már mind a ketten ismerték a számokat, így ezzel könnyedén megbirkóztak.  Amúgy elmondásuk szerint könnyű volt nekik, minden esetre úgy tűnt, hogy azért itt-ott vakargatták a fejüket. Azok a gyerekek azonban, akik még nem ismerik a számokat, szülői segítséggel jó kis gyakorló feladatokat találhatnak a dobozban. 

Egy másik feladat típus a formafelismerési készségüket fejleszti a gyerekeknek, az árnyékképek alapján kell kitalálniuk, hogy vajon melyik lehet az a kép, aminek az árnyéka ki van emelve. Hasonló típusú kvízlap, amin egy képrészlet van kiragadva, és azt kell megállapítani, hogy több másik kép közül honnan hiányzik a képrészlet. 

A feketeleves tulajdonképpen a betűfelismeréses rész volt, mivel Andris még nem tud olvasni, azonban a hasonlóságot felfedezte a betűk alakjánál, ezért ezt a feladatot is meg tudták oldani. 

A színek beazonosítása is jól ment, kisebb gyerekeknél azonban megneveztethetjük velük a felismert színeket, így ezek betanulásához is nagyszerű lehetőséget ad. 

Összességében nézve ehhez a játékhoz szükség lesz logikára, főleg ha nagyobb gyerekekkel játszuk, és nem mondjuk el nekik a feladatokat. Segíti a logikus gondolkodás kialakulását. A kis hangocska izgalommal és elégedettséggel tölti el a gyerekeket, ezt pedig szülőként igazán jó látni az arcukon a sikeres feladatmegoldás után. 

Segíthet megismerni a színeket, a formákat, a számokat, a betűket, a rész és egész viszonyát. Szórakoztató, pörgős játék kisebb és nagyobb gyerekeknek egyaránt. A videóból minden kiderül, érdemes végignézni, főként, hogy a gyerekek ismét édes csevegésbe kezdtek az élet nagy dolgairól, így újra bekukucskálhatunk abba, hogyan is látják ők a világot.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pindursztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr4413742516

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása