Pindurok élete, gondolatai és az őket körülvevő játékok

Pindur Sztorik

Bianka bepisilt

2018. április 10. - Játékok

A mai napon a Berenguer egyik élethű játékbabáját vettük górcső alá. Stefi, a 7 esztendős nagylány becsüccsent a kamerák elé azzal a szándékkal, hogy elmondja a véleményét. Vagyis... ő eredetileg nem is tudta, hogy miről kell majd véleményt mondania, ugyanis azt nem árulta el neki senki.

Leült, és türelmesen - már amennyire egy gyerek türelmes lehet - várta, mi lesz. Majd egyszer csak megjelent előtte Pinpa az óriási pingvin egy hatalmas dobozzal, és jó szórakozást kívánt az ajándékhoz, majd sebtiben eltűnt a balfenéken.  2_1.jpg

Stefi izgatottan kibontotta a csomagot, amiben egy rózsaszín kádban fekvő, 33 centis Berenguer baba "nevetett rá" teli szájjal. Anyukája elárulta, hogy már egy ideje szeretett volna egy saját babát, így hát kapóra jött Pinpa ajándéka. Több kiegészítő is volt a dobozban, ami jó szolgálatot tett a játék folyamán, még otthon, a forgatás után is. 

Azért jó gyerekekkel videoblogot készíteni, mert véletlenül se azt mondják, amit várnánk. Arra a kérdésre, hogy szeretnél-e kisbabát, Stefi úgy rávágta, hogy nem, hogy mindenki csak pislogni tudott.:-) Megkérdeztük, hogy miért nem vágyik rá, és gyakorlatilag cáfolhatatlan érvet sikerült rávágnia: Fáj. Nos... valljuk be, igaza van!

Miután végigtapogatta és nézegette Biankának keresztelt újdonsült játékbabáját, megérkezett Andris, aki egyből meg is nézte, hogy mit is jelent az "anatómiailag hiteles" kifejezés. Tca... férfiak! :-) Miután nyugtázta, hogy mi van a pelusában a babának, kezdődhetett a papás-mamás. Érdekes módon, mivel nem voltak ott a kis haverok, valahogy nem érezte ő sem cikinek, hogy egy babával foglalatoskodik. Másrészt pedig - mint kiderült - van tapasztalata babafürdetés témakörben, mert a kisöccsét is fürdette korábban. 

Vannak kislányok, akik szeretnek babázni és vannak, akik nem. Függetlenül ettől, az biztos, hogy minden szerepjáték hasznos a gyerekeknek, mert itt játszák el azokat a szerepeket, amiket később, felnőttként élesben kell majd átélniük. Emellett a gyerekkor nagy kérdéseit is szerepjáték közben oldják fel magukban. Érdemes figyelni, hogyan bánik gyermekünk a babáival vagy plüsseivel, ugyanis ha önszántából nem is akarna beszélni az őt ért traumákról, problémákról, ha bele felejtkezik a játékba, megfigyelhetjük a számára fontos kérdéseket. 

Emellett a gondoskodás átadására, melyre anyaként és apaként majd szükségük lesz, szintén a papás-mamás játékokból tanulhatják meg. Érdekes adalékot is megtudtak ma a gyerekek, méghozzá azt, hogy különösen a hajlatoknál kell a babák tisztálkodására ügyelni. Felmerült az is, hogy mi az a hajlat!? :-) Úgyhogy ezt is megbeszéltük.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://pindursztorik.blog.hu/api/trackback/id/tr8713742466

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

süti beállítások módosítása